Bekijk de galerij Trek je plan: zolder onder gebogen dak

Trek je plan: zolder onder gebogen dak

Interieur, Zolderinrichting

De ruimte boven de garage en onder het gebogen dak was oorspronkelijk bedoeld als hobbyruimte. Na verloop van tijd wijzigde de functie naar wat Marleen enkel kan omschrijven als een “dumpzolder”. Hoogtijd dus voor een nieuwe, kwaliteitsvolle invulling. 

Met twee opgroeiende jongens in huis denkt Marleen deze ruimte misschien voor hen in te richten. Om zo een plek te ontwerpen, waar ze plaats hebben om te ontspannen, vrienden te ontvangen… Anderzijds zou ook een logeerkamer kunnen zijn. Of een mix van verschillende functies. Aan ideeën op zich geen gebrek, maar zelf de knoop doorhakken blijkt moeilijk.

Ontwerp

Architecte Clélia Cantillon maakte komaf met de functie van zolder. In de plaats ontwierp ze een volwaardige kamer met badkamer, toilet en ingebouwde kasten over de volledige lengte van de wand onder de dakhelling. In de badkamer werd de radiator onder het raam vervangen door een verticale handdoekdroger naast het raam. Een lichte wand, die niet helemaal doorloopt tot aan het plafond, laat het licht in de ruimte circuleren.

Het is een rustige slaapkamer/logeerkamer geworden, waar je in alle rust kan ontspannen en vrienden kan ontvangen in de kleine salonhoek. De warmte tinten van het hout, het behang, de planten en accessoires doorbreken het eeuwige wit, dat op zijn beurt het licht laat reflecteren op wanden en plafond.

Budget: 10.500 euro, excl. btw

Clélia Cantillon Interior Design & Architecture

 

Ontdek de andere ontwerpen in Ik ga Bouwen 413

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels