Trends in saunaland

Nieuws

Een sauna is zoveel meer dan een simpel houten hokje om in uit te zweten. Glas, infrarood en experimentele houtsoorten worden steeds populairder.

– Wie geen ruimte heeft voor een volledige sauna-cabine, maar toch wil genieten van de heilzame werking van warmte, kan kiezen voor de Lower Body Therapist van Health Mate. Het toestel is compact en ideaal voor mensen “die niet kunnen ademen in een sauna”. “Bovendien kunnen vrouwen die niet willen dat hun kapsel in de war raakt, toch in de sauna”, klinkt het al lachend op Batibouw. De Health Mate zou u trouwens helpen om gewicht te verbranden en om uw gewicht op peil te houden. “Een infraroodbeurt doet uw lichaam evenveel goed als een kwartiertje sporten”, klinkt het.

– Een trend die onmiddellijk opvalt op de stand van Sauna Tylö is glas. “Een sauna wordt vaak geassocieerd met een ietwat saaie, traditionele houten cabine, maar om een ruimer gevoel te creëren bestaan veel van onze cabines voor de helft uit hout en de andere helft uit glas.”

– Om de uniformiteit tegen te gaan, zijn sommige sauna’s van Sauna Delmi, verkrijgbaar in uiteenlopende houtsoorten. “Naast het klassieke materiaal, wordt steeds vaker gekozen voor aparte houtsoorten. Experimenteren kan tegenwoordig. Ceder of hemlock hout behoren tot de mogelijkheden.”

– Naast comfort en praktische inrichting, is ook gezelligheid belangrijk. Een houten sauna met ingewerkte lichtjes in het plafond op de stand van Sauna Delmi is daar een perfect voorbeeld van.

– Hoewel infraroodcabines geen sauna’s zijn, komen combinaties meer en voor. In een Finse sauna stijgt de omgevingstemperatuur, terwijl infraroodstralen rechtstreeks inwerken op het lichaam. Health Mate werkt met deze infraroodtechnologie. In het nieuwste model, Deluxe, werden twee verstelbare en verwarmde ligbanken geïnstalleerd om het comfort nog meer te verhogen. “Een wereldprimeur”, klinkt het. (AVE)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels