Tuintips voor augustus

Outdoor

Met deze tips blijft uw tuin groen en gezond, zelfs tijdens de warmste zomerdagen.

Gazon

Het gras moet regelmatig gemaaid worden, maai niet te kort, vooral niet tijdens droge perioden. Het maaisel van het gazon kan je makkelijk hergebruiken door het tussen de planten aan de rand van je gazon te leggen. Zo voorkom je uitdroging van de bodem.

Het kan ook nodig zijn om het gazon te beluchten, vooral op plaatsen waar het intens betreden wordt. Beluchten is het prikken in een gazon om meer lucht in de grond te laten binnendringen. Als onvoldoende of geen lucht kan binnendringen tot de wortels, doordat de gronddeeltjes te dicht op elkaar zijn gedrukt, functioneren de wortels slecht en gaat het gras snel achteruit.

Wie van plan is om een nieuw gazon aan te leggen, kan best zo snel mogelijk starten met de voorbereidingen.

Kruiden
Verse kruiden kan je de hele zomer lang gebruiken. Als je het blad echter wil laten drogen, pluk je het best voor de oogst. Kruiden droog je best op een donkere en goed geventileerde plaats.

Bloemen

Gebruik deze periode om je planten te verzorgen en beschermen tegen ziektes. Waterlelies bescherm je het best door de aangetaste bladeren weg te knippen. Gebruik geen behandeling met chemische middelen.

Er zijn ook nog een aantal ‘kamerplanten’ die in de zomerperiode ook heel mooi op het terras staan. Papyrus bijvoorbeeld is een moerasplant die heel decoratief is in een schaal of glazen. (RDM)

Bron: groen.net

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels