Bekijk de galerij

Tussen hemel en aarde

Renovatie open

Hij stond oorspronkelijk wat verloren op een groot perceel. Maar sinds de bungalow uit de jaren 80 is omgebouwd en uitgebreid tot een volwaardige woonplek, zijn zelfs de buren er jaloers op.

Hij stond oorspronkelijk wat verloren op een groot perceel. Maar sinds de bungalow uit de jaren 80 is omgebouwd en uitgebreid tot een volwaardige woonplek, zijn zelfs de buren er jaloers op. Architect Sébastien Cruyt tekende voor de metamorfose, maar ook de bouwheren hadden hun eigen inbreng. Zij namen de inrichting en de afwerking voor hun rekening en droegen in grote mate bij tot het welslagen van het project.

Toen de eigenaars het terrein kochten in de gemeente Sint-Genesius-Rode in Vlaams-Brabant, stond er al een bungalow uit de jaren 80 op. Die was daar letterlijk ingeplant. Tussen het niveau van de tuin en die van de inkom overbrugt het terrein in twee plateaus een hoogteverschil van maar liefst 6 meter. De bungalow stond op die grens, leunend tegen die ‘breuklijn’. Hij had een rechthoekige vorm en kelders op het gelijkvloers, met daarboven een soort van bel-etage die achteraan wat uitsprong. Hoewel het volume van de oorspronkelijke bungalow volstrekt niet aan de behoeften van de nieuwe eigenaars voldeed, waren er geen plannen om hem af te breken. Integendeel, de bungalow zou de basis vormen voor de uitbreiding.

Stephan Debusschere

De volledige tekst en plannen kan u vinden in nummer 362 dat momenteel in de winkels ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels