Uitbouw nieuwe stadswijk op voormalige Centrale Werkplaatsen Kessel-Lo in nieuwe fase

Immo, Nieuws

De realisatie van het grootschalige woonproject op de voormalige Centrale Werkplaatsen van de NMBS in Kessel-Lo (Leuven) treedt binnenkort in een nieuwe fase, met de aanleg van een park en de bouw van sociale koop- en huurwoningen.

Leuven kocht het 8 ha terrein groot terrein van de NMBS voor 5,2 miljoen euro. In totaal zijn er circa 325 nieuwe woongelegenheden gepland. Tot nu toe werden alleen de 169 woningen en 7 handelsruimten van projectontwikkelaar Matexi voltooid.

De nieuwe fase start met de aanleg van een park in het centrum van het gebied. Aansluitend starten de sociale huisvestingsmaatschappijen SWaL en Dijledal (dit laatste deels in opdracht van het autonoom gemeentebedrijf van de stad Leuven, AGSL) eind dit jaar met de bouw van respectievelijk 74 sociale koopwoningen en van 30 sociale huurwoningen, handelsruimten, een academie, ondergrondse parking en fietscentrale.

Op termijn wordt in de beschermde hal 9 nog een jeugdcentrum ingericht en in de hallen 4 en 5 allerlei gemeenschapsvoorzieningen. Tot slot plant ook het AGSL nog de bouw van een 60-tal woningen en appartementen. (Belga/KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels