Unizo en Bouwunie starten met Masterclass Bouwmanagement

Immo, Nieuws

Bouwunie en UNIZO lanceren praktijkgerichte opleiding voor de KMO-ondernemers in de bouwsector

In september 2013 starten Bouwunie en UNIZO de opleiding “Masterclass Bouwmanagement”, een praktijkgerichte managementopleiding voor de KMO-bouwondernemer. Deze opleiding door en voor ondernemers is ontstaan vanuit de bouwsector zelf, die beseft dat een vaktechnische expertise niet langer volstaat om een zaak te runnen, zeker in deze economisch moeilijke tijden.

“Een basisopleiding rond de belangrijkste managementuitdagingen is een noodzaak voor elke ondernemer in de bouw”, zegt Geert Ramaekers van Bouwunie. “We merken immers al te vaak dat ondernemers groeikansen missen of in de problemen komen omdat het hen aan basisinzichten en managementvaardigheden ontbreekt.”

Met de Masterclass Bouwmanagement richten Bouwunie en de Ondernemersacademie zich in eerste instantie tot de zaakvoerder als manager van een modern bouwbedrijf. Ook toekomstige (familiale) overnemers en hun medewerkers hebben er baat bij als ze een belangrijke managementverantwoordelijkheid (zullen) dragen in het bedrijf. De opleiding is dus perfect complementair aan de diverse vaktechnische opleidingen die Bouwunie organiseert voor haar leden.

De opleiding Masterclass Bouwmanagement is opgebouwd rond 5 modules die worden afgewerkt in 10 dinsdagnamiddagen. De theoretische bagage wordt beperkt tot het noodzakelijke en de nadruk ligt op de praktische toepassing van de opgedane kennis op het eigen bedrijf. Op het einde van de rit beheerst de ondernemer de belangrijkste managementdomeinen in de bouwsector en dat moet hem of haar in staat stellen om zijn/haar bedrijf te laten groeien of het door een economisch moeilijke periode te loodsen.

De 5 modules zijn:
• Strategie (missie – visie – waarden vertalen naar concrete doelstellingen en actieplannen)
• Commercieel beleid en E-marketing (met tal van verrassende inzichten en praktische tips)
• Financieel beleid (stel voor uw eigen bedrijf een “dashboard” van wijzerplaten en knipperlichten samen – krijg inzicht in het redeneerpatroon van een bankier en leg de link met uw ondernemingsplanning)
• Personeelsbeleid (HRM) met de link naar de specifieke praktijk van het bouwbedrijf
• Projectmanagement in de bouw: projectplanning, kostenbeheer, efficiënt inzetten van bedrijfsmiddelen, samenwerking op de werf

De docenten zijn stuk voor stuk deskundigen met een bewezen KMO-ervaring. Als slot krijgen de deelnemers de kans (optioneel en vrijblijvend) om een persoonlijk verbeterplan te presenteren aan 3 gerenommeerde experts uit de bouwsector: Geert Maes, Managing Director/partner van FISA (Batibouw), Tim Belon, Business development en mede-oprichter van Cloud Nine, en Johan Debuf, zaakvoerder van Oxfloor en ere-voorzitter van Bouwunie.

De Ondernemersacademie kiest voor een beperkte groep van cursisten omdat dit de beste garantie biedt voor een intensieve en persoonlijke begeleiding van de cursisten bij het vertalen van hetgeen ze leren naar een concreet verbeterplan voor het eigen bedrijf. De opleiding wil concrete antwoorden aanreiken op alle belangrijke managementvragen waarmee de ondernemer in de bouw geconfronteerd wordt. Geen academische uiteenzettingen, maar praktische inzichten en tips en tools van experten met bewezen KMO-ervaring. Concreet en op maat van uw bedrijf.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels