Van den Bossche wil voordelige leningen voor energiezuinige bouwers

Duurzaam bouwen, Immo, Nieuws

Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) wil dat banken gunstigere leningen toekennen aan mensen die energievriendelijk willen bouwen.

Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) wil dat banken gunstigere leningen toekennen aan mensen die energievriendelijk willen bouwen. Die voordelige lening zou bouwers in staat moeten stellen de meerkost van energiezuinig bouwen te dragen.

De minister gaat hierover met de banken praten. Energiezuinig bouwen (strenger bouwen dan de gangbare normen) is duurder dan gewoon bouwen, maar dankzij de lagere energiefactuur betaalt die investering zich op termijn terug.

“Het probleem is echter dan mensen vaak van de bank te weinig kunnen lenen om de meerkost van energiezuinig bouwen te overbruggen. Nochtans zullen die mensen door hun lagere energiefactuur juist in staat zijn om wat meer af te betalen”, legt het kabinet-Van den Bossche uit.

De minister vroeg en kreeg van de Vlaamse regering de toelating om hierover met de verschillende banken te overleggen. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels