Van welke overheidspremies kan u nog genieten?

Nieuws

Een overzicht van alle premies die u kan gebruiken bij het renoveren of bouwen van uw woning.

Als u uw woning wilt renoveren, kan u eventueel beroep doen op de renovatiepremie van de Vlaamse Overheid. Er zijn echter enkele voorwaarden aan verbonden, oa. gerelateerd aan uw jaarlijks inkomen en de leeftijd van het gebouw. De premie verandert echter in een belastingsvermindering, een beslissing die eerder deze week gemaakt is.

Daarnaast kan u ook rekenen op tal van premies (via de netbeheerders) als u investeert in energiezuinige toestellen. Zo zijn er voor het plaatsen dakisolatie, zoldervloerisolatie, buitenmuurisolatie, vloerisolatie en voor het na-isoleren van een spouwmuur premies voorzien. Ook het plaatsen van hoogrendementsglas, een warmtepomp, een condensatieketel of een zonneboiler kan u een premie opleveren.

Nieuwbouw

Als u een nieuwe woning bouwt, kan u ook beroep op tal van premies. Als uw nieuwbouwwoning een E-peil heeft dat gelijk aan of lager is dan 40, krijgt u van de Vlaamse Overheid een premie van 1800 euro voor een woning en 800 euro voor een appartement per E-peilpuntverbetering. Daarnaast krijgt u een korting op de onroerende voorheffing voor een verlaagd E-peil.
Ook bij het plaatsen van een warmtepomp en/of een zonneboiler worden tegemoetkomingen voorzien. (rdm)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels