Vande Lanotte: ‘Geen indexatie energieprijzen in 2012’

Nieuws

Minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) willen dat de energieprijzen dit jaar niet meer worden geïndexeerd.

Daarnaast hebben ze ook nog een reeks voorstellen klaar om de nettarieven en de energieheffingen te temperen. Dat is in regeringskringen vernomen.

Hoge energieprijzen

De initiatieven komen er naar aanleiding van het rapport van de CREG dat aangeeft dat de energieprijzen in ons land hoger liggen dan in onze buurlanden. De maatregelen kaderen in de uitvoering van het regeerakkoord van Di Rupo.

Aangezien de energieprijzen een belangrijke invloed hebben op de inflatie wil de regering die aanpakken, vooral nu het rapport van de CREG nog eens aangeeft dat de prijzen in België hoger liggen dan bij onze buren.

Ook distributienettarieven en de heffingen

Vande Lanotte en Wathelet zijn zinnens om niet alleen de prijzen zelf aan te pakken. Ze willen ook de distributienettarieven en de heffingen onder handen nemen. Het plan is om de nettarieven tot 2014 te bevriezen, tot de bevoegdheid is geregionaliseerd.

Om de concurrentie tussen de leveranciers te stimuleren, wordt komaf gemaakt met de opzegvergoedingen die gelden wanneer verbruikers een contract opzeggen. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels