Vande Lanotte mikt op ambtenaren voor switchcampagnes

Energie, Nieuws

Minister van Economie Johan Vande Lanotte wil zo'n vijfhonderd ambtenaren van de FOD Economie op de been krijgen om in de gemeenten burgers bij te staan in hun zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier.

Verschillende gemeenten waarschuwden eerder dat ze niet zomaar eigen personeel kunnen vrijmaken voor de plannen van de sp.a-minister. Vande Lanotte lanceerde recent het plan om alle burgers die dat wensen in hun eigen gemeentehuis te helpen zoeken naar een goedkopere energieleverancier. De aankondiging kwam er echter zonder overleg met de lokale besturen, wat hier en daar voor verraste reacties zorgde.

Het is niet de bedoeling dat de gemeentebesturen zelf personeel ter beschikking stellen, tenzij ze dat zelf willen, bevestigde Vande Lanotte. Gemeenten die niet willen meewerken, moeten dat ook niet. Wie wel interesse toont, moet enkel een lokaaltje met enkele computers vrijmaken. De eigenlijke mankracht wil Vande Lanotte uit zijn eigen overheidsdienst halen.

“De hele Economische Inspectie zal meedoen”, klonk het. “We proberen in totaal vijfhonderd mensen te mobiliseren die elk twee dagen helpen.” Er staat een eerste overleg gepland tussen de federale overheid, de provincies en de lokale besturen. De infomomenten blijven in elk geval beperkt tot het zoeken naar het goedkoopste alternatief. Effectief helpen overstappen, zullen de ambtenaren niet doen. “We gaan niet helpen switchen, dat zou wat ver gaan”, aldus nog de sp.a-minister. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels