Vandersanden Group wint Worldwide Brick Award

Nieuws

Met het project Raakspoort in Nederland werd Vandersanden Group tot winnaar uitgeroepen van de categorie 'Worldwide Brick Award' tijdens de jaarlijkse Brick Awards.

De jaarlijkse Brick Awards zijn één van de oudste en meest gerespecteerde design awards in het Verenigd Koninkrijk. Uit meer dan 300 inzendingen werd Vandersanden Group dit jaar samen met 5 andere kandidaten genomineerd in de categorie ‘Worldwide Brick Award’. Met het project Raakspoort in Nederland werd Vandersanden uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen.

Het winnende project

Een stadhuis en een bioscoop, 2 types van gebouwen die op het eerste zicht niet bij elkaar passen. En toch zijn ze in Haarlem ondergebracht in één complex, Raakspoort.

Architecten Bolles+Wilson uit Münster (DE) ontwierpen het nieuwe gebouw met de klokkentoren. Volgens de negenkoppige jury verdiende Raakspoort de onderscheiding omwille van de samensmelting van het gebouw met zijn omgeving en de rijkdom aan innovatie in de detaillering van het metselwerk.

“De karakteristieke eigenschap van baksteen komt hier zeer goed tot zijn recht. De gedetailleerde gevelvlakken die tegenover elkaar staan en de mooie lichtinvallen zorgen voor een steeds wisselende kijk op het project,” legt de jury uit.

De Viola handvormgevelsteen is de enige baksteen die verwerkt is in het gebouw. Maar door het gebruik van meerdere voegkleuren en uniforme en reliëfverbanden geeft het resultaat verschillende effecten.

Het duurde meer dan 10 jaar om van een weloverwogen gemeentelijk masterplan en herzieningen tot een finaal geheel te komen, maar het eindresultaat mag er dus zeker en vast zijn. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels