Vastgoedacademie organiseert studiedag rond private huursector

Immo, Nieuws

Op 20 juni komen vakmensen, politici en academici samen in Gent om oplossingen aan te reiken voor de problemen binnen de private huursector.

‘De huurprijzen worden onbetaalbaar’, zo staat te lezen op alles nieuwssites vandaag. De Vlaamse vastgoedsector reageert alvast door aan te dringen op meer positieve stimuli van de overheid. Op 20 juni wordt dit debat verder aangewakkerd door de vastgoedacademie. Dan komen namelijk vakmensen, politici en academici samen in Gent om oplossingen aan te reiken voor de problemen binnen dit segment van de Vlaamse woningmarkt. Staatssecretaris voor Staatshervorming Servais Verherstraeten is de debatvoorzitter van dienst.

Wat staat er op de planning?

Tijdens deze studiedag wordt de private huurmarkt kwalitatief en kwantitatief herbekeken, worden de knelpunten besproken en wordt er gepraat over een regionaal woonbeleid. “De overheid heeft te lang te weinig aandacht gehad voor de private huurmarkt. Maar de toenemende problemen bewijzen dat er wel degelijk nood is aan een doordacht overheidsbeleid. De regionalisering van de woninghuurwet in 2014-2015 biedt een historische kans om daar werk van te maken”, aldus de vastgoedacademie.

Praktisch: 20 juni vanaf 9u, Communicatieloft, Sint-Denijslaan 485 in Gent. CIB-leden betalen 150 euro, niet CIB-leden betalen 190 euro (inclusief lunch). Inschrijven kan hier.

Deze studiedag vormt het tweede luik binnen de studiereeks Betaalbaar Wonen. De eerste studiedag van 16 mei leidde tot een eerste pakket beleidsaanbevelingen rond betaalbaar wonen. Er werd aangestuurd op een drastische vereenvoudiging en een nieuwe verlaging van de registratierechten. Ook op 20 juni zal het uitkijken zijn naar enkele ongetwijfeld spraakmakende debatten. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels