Vastgoedacademie organiseert studiedagen rond betaalbaar wonen

Immo, Nieuws

De vastgoedacademie, een initiatief van CIB Vlaanderen, organiseert drie studiedagen rond betaalbaar wonen waarbij professionals uit alle delen van de sector worden samengebracht.

CIB Vlaanderen brengt vastgoedprofessionals, advocaten, notarissen, architecten en landmeters samen voor drie studiedagen. Een aantal toonaangevende politici, academici en andere deskundigen leiden het geheel in goede banen. De conclusies van deze studiereeks zullen mee richting geven aan het memorandum van CIB Vlaanderen dat op het Vastgoedcongres van 22 november 2013 wordt voorgesteld.


Studiedag 1: Een eigen huis. Morgen nog met woonbonus? (Antwerpen – 16 mei)

Eigendomsverwerving is altijd een belangrijke pijler van het Vlaamse woonbeleid geweest. Ook in de toekomst moet dit zo blijven. Budgettaire redenen en de staatshervorming dwingen politici echter om ingrijpende keuzes te maken. Hoe en in welke vorm kan de overheid de aankoop van een eigen woning blijvend ondersteunen? Die vraag staat centraal tijdens deze studiedag.

Studiedag 2: De private huursector uit het moeras (Gent – 20 juni) De private huurmarkt is zonder twijfel het meest problematische segment van de Vlaamse woningmarkt. Verhuurders zijn steeds meer geneigd om hun panden te verkopen als gevolg van het dalende rendement. De toenemende problemen bewijzen dat er nood is aan een doordacht overheidsbeleid.Tijdens deze studiedag gaan we na hoe dit beleid er idealiter zou kunnen uitzien.


Studiedag 3: Van community tot kangoeroe. Alternatieve woonvormen in Vlaanderen (26 september)

De Vlaamse woningmarkt is vandaag in volle evolutie. Demografische evoluties en fenomenen als gezinsverdunning zullen de vraag naar woningen enkel doen toenemen. Welke mogelijkheden zijn er om creatief om te gaan met nieuwe woonvormen en deze in te passen in het Vlaamse Woonmodel? Hoe zal het Vlaamse Woonmodel verder evolueren? Tijdens deze studiedag gaan we op zoek naar een antwoord op deze vragen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels