Vastgoedmakelaars waarschuwen voor dubieuze immowebsite

Vastgoedmakelaars waarschuwen voor dubieuze immowebsite

Immo, Nieuws

Het Belgisch Instituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) waarschuwt voor de praktijken van de immowebsite Billionhomes.com.

Het Belgisch Instituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) waarschuwt voor de praktijken van de immowebsite Billionhomes.com. Die kopieert ongevraagd advertenties voor koop- of huurwoningen op andere sites, en plaatst die op haar eigen site. In die gekopieerde advertenties staan vaak fouten die pas rechtgezet worden na betaling. Volgens het BIV blijven woningen die al lang verkocht werden nog maanden te zien, en worden eventuele prijswijzigingen niet weergegeven. “Straffer nog: ze plaatsen geregeld ook eigen schattingen bij het pand en plaatsen die ongevraagd onder de vraagprijs.”

Bovendien stuurt de website ook willekeurig e-mails naar vastgoedmakelaars voor schattingen. Zo vroeg de website een vastgoedmakelaar om een pand te schatten, zogezegd op verzoek van de eigenaar zelf, terwijl het pand al te koop stond via een andere makelaar.

Dubieuze immositeHet BIV lichtte de FOD Economie in, maar die speelde de zaak door naar de politie. “Dit is pure oplichting”, zegt woordvoerster Chantal De Pauw van de FOD Economie. “Dit gaat onze bevoegdheden te buiten.

We raden gedupeerden daarom aan om klacht in te dienen bij de politie.” Ook is onduidelijk wie achter de website schuilgaat. Op de site zijn geen telefoonnummers te vinden. Volgens De Pauw is de site ook niet in België gevestigd. (Belga/INM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels