Vastgoedoscars Real Estate Awards uitgereikt

Immo, Nieuws

De winnaars van de prestigieuze 'vastgoedoscars' Real Estate Awards zijn bekend. Met deze awards beloont de Confederatie voor Immobiliënberoepen Vlaanderen het harde werk dat wordt geleverd in de vastgoedsector.

Dit jaar werden er maar liefst acht awards uitgereikt in Congres-en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. De jury is samengesteld uit vastgoedprofessionals die lid zijn van CIB Vlaanderen, aangevuld met één externe specialist per categorie. Voor de Georges De Wandeleerprijs en Pieter Pourbusprijs wordt beroep gedaan op het Directiecomité van CIB Vlaanderen als jury. Voor de Erasmusprijs is er een aparte vakjury.

Real Estate Award Marketing Deze award gaat naar de vastgoedprofessional die het best communiceert met de vastgoedconsument, zowel met bestaande als met nieuwe klanten. De award ging dit jaar naar Liesbeth Maas van Home Sweet Home in Lier.

Dit vastgoedkantoor uit Lier bewijst duidelijk dat met een beperkt budget veel kan worden bereikt en originele acties kunnen worden bedacht. Een mooi voorbeeld hiervan is de fietsende vastgoedmakelaar. Home Sweet Home maakte van de nood een deugd en bedacht het concept van de fietsende makelaar.

Liesbeth Maas: “Door werkzaamheden in Lier zijn onze panden moeilijk bereikbaar. De bezichtiging van de panden gebeurt daarom per fiets. Op die manier zien de klanten niet alleen de panden, maar maken ze meteen ook kennis met Lier. Fietsen is bovendien gezond en milieubewust!”

Andere genomineerden in deze categorie waren Frédéric Rommens van Goed Gevonden in Hasselt/Tongeren en Roel Druyts van Heeren & Hillewaere Vastgoed in Oud-Turnhout.

Real Estate Award Innovatie De innovatie award beloont het meest vernieuwende project. Het kan zowel om een concreet vastgoedproject als om een vernieuwend product of innovatieve dienst gaan. Paul Voerman (Antwerpen) van de website Eenmaal-andermaal.be ging dit jaar met de eer lopen.

Eenmaal-andermaal.be is een platform waar vastgoedmakelaars online veilingen kunnen organiseren. In totaal werden er op die manier reeds 128 panden verkocht. De website werd ontworpen door Duval Guillaume en de software werd door zaakvoerder van eenmaal-andermaal.be Paul Voerman zelf ontwikkeld.

Paul Voerman: “Eenmaal-andermaal.be is een unieke website in België, met een unieke software en exclusief voor de vastgoedmakelaardij. De software laat toe dat op éénzelfde moment verschillende kopers online kunnen bieden op dezelfde woning.”

Andere genomineerden in deze categorie waren Anneleen Desmyter van Quares in Mechelen en Rik Herrygers van First Immo in Antwerpen.

Real Estate Award Werkgever Ook de werkgevers worden beloond. Roel Druyts van Heeren & Hillewaere Vastgoed in Oud-Turnhout kreeg dit jaar de award voor werkgever. Communicatie is een van de sleutelwoorden in het HR-beleid van Heeren & Hillewaere Vastgoed. Dat komt tot uiting op verschillende manieren. De basis is dagelijks contact, maar daarnaast worden ook allerlei teambuildingsactiviteiten georganiseerd. Ook bijscholing wordt hoog in het vaandel gedragen.

Roel Druyts: “Kwaliteit, dat is waar wij voor staan. Niet enkel de kwaliteit van onze vastgoedprojecten, maar ook de kwaliteit van onze dienstverlening. Heeren & Hillewaere Vastgoed beschikt over een jong en dynamisch team. Wij zijn ervan overtuigd dat wij door een permanente bijscholing van ons team een optimale service kunnen bieden.”

Andere genomineerden in deze categorie waren Filip Dewaele van Groep Dewaele in Brugge en Stefaan Janssens van Janssen en Janssen Vastgoed en Verzekeringen in Brasschaat.

Real Estate Award Stagemeester Deze award gaat naar de BIV-stagemeester die zijn stagiair een optimale stageperiode biedt en zo succesvol voorbereidt op een carrière in de vastgoedsector. Luc Rosseel van Agence Rosseel in Gent mocht dit jaar deze award in ontvangst nemen. Agence Rosseel begeleidde tot op vandaag reeds 32 stagiairs. Het vastgoedkantoor is bereid en ziet het zelfs als een plicht om kennis door te geven en op die manier het beroep van vastgoedmakelaar verder te professionaliseren.

Luc Rosseel: “Door het beste van onze kennis over te dragen zijn een groot aantal van onze stagiairs vandaag volwaardige makelaars, zowel binnen als buiten de organisatie. Stagiairs doorlopen bij ons een duidelijk traject, waarbij verschillende aspecten van de vastgoedmakelaardij aan bod komen. Onze visie is dat zelfs wanneer een makelaar resoluut kiest voor een loopbaan in de verkoop van residentieel vastgoed, hij of zij toch een gedegen basiskennis en ervaring nodig heeft in alle andere deelgebieden.”

De andere genomineerden in deze categorie zijn Filip Dewaele van Groep Dewaele in Brugge en Jo Appelmans van Appelmans Immobiliën in Aalst.

Real Estate Award Starter Ten slotte is er ook de award die naar de meest ambitieuze en dynamische starter in de vastgoedsector gaat. Bruno Devriese van vastgoedkantoor Devriese in Gullegem mocht deze award in ontvangst nemen.

Bruno Devriese is exact één jaar bezig met zijn vastgoedkantoor, maar heeft in die korte tijdspanne al heel veel bereikt. Het vastgoedkantoor blinkt uit door zijn stijl, de goede verkoopsresultaten en de zeer persoonlijke aanpak. Dit alles heeft deze jongeman op dertigjarige leeftijd in zijn eentje verwezenlijkt.

Bruno Devriese: “Ik ben trots op hetgeen ik in één jaar tijd heb kunnen verwezenlijken. Ik heb direct mijn plaatsje op de lokale markt kunnen veroveren. Je begint van nul, hebt bepaalde verwachtingen, en krijgt soms tegenwind. Maar toch ga je door correct te werken en enorme inspanningen te leveren iets op poten zetten dat algauw bekend wordt en vertrouwen wekt. Deze award is een teken dat we op de goede weg zijn en een stimulans om het tweede jaar in te gaan met een nog grotere drive.”

Andere genomineerden in deze categorie zijn Geert Vanhove van Vanhove Vastgoed & Advies in Sint-Niklaas en Groep N Vastgoed in Dilsen-Stokkem/Sint-Truiden.

Drie speciale prijzen Dan volgen er nog drie speciale prijzen. De Pieter Pourbusprijs wordt uitgereikt aan een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector. Dit jaar gaat de prijs niet naar één persoon, maar naar een hele organisatie: het Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector.

Kristien Berkein, voorzitter van CIB Vlaanderen: “Deze organisatie onderscheidt zich door haar voortdurende inspanningen voor de opleiding, permanente vorming, loopbaanbegeleiding, pensioenvorming en andere voordelen voor werknemers in de vastgoedsector. Tegelijk worden er ernstige inspanningen geleverd richting actieve samenwerking met de werkgevers. Getuige hiervan is de mogelijkheid voor werkgevers om gratis vorming te volgen samen met hun werknemers. Het Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector wordt meer en meer de motor voor een toekomstgericht personeelsbeleid voor de vastgoedsector, bij uitstek een sector van kleine en zeer kleine ondernemingen. Het Sociaal Fonds heeft de vastgoedsector, wanneer het over personeelsbeleid gaat, op de kaart gezet.”

De Georges De Wandeleerprijs gaat naar een lid van CIB Vlaanderen omwille van zijn of haar bijzondere inzet voor de vastgoedwereld en voor de eigen beroepsvereniging. Dit jaar mag Hendrik De Vos, voorzitter van de CIB Federatie Vastgoedexperten, deze prijs in ontvangst nemen.

Voorzitter Kristien Berkein: “Collega Hendrik De Vos is al jaren een vaste waarde binnen CIB Vlaanderen. Zijn engagement was én is groot. Deze man is geen tafelspringer, maar een gedegen en noeste werker, van wie vooral de inspanningen voor de erkenning van de beroepstitel van de vastgoedexperten in het oog springen. Hij was en is nog steeds een steun en toeverlaat voor vele – vaak jongere – collega’s die onder andere via zijn lessen een stukje van het moeilijke maar mooie vak van vastgoedmakelaar of vastgoedexpert leerden kennen.”

Naar goede gewoonte reikt CIB Vlaanderen dit jaar ook de Erasmusprijs uit. Deze prijs plaatst de vastgoedstudent met het beste eindwerk van het academiejaar 2010-2011 in de schijnwerpers. Dit jaar dienden in totaal twaalf onderwijsinstellingen (drie hogescholen en negen Syntra-centra) hun beste eindwerk in. De winnaar ontvangt een cheque van 1.000 euro. Dit jaar gaat die naar Thomas Couckuyt (Hogeschool Gent, afkomstig van Ingelmunster) met zijn eindwerk “Een slechte huurder… wat met mijn rendement en hoe voorkomen?”. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels