Vastgoedwebsite ImmoBid wil sneller verkoopsproces

Vastgoedwebsite ImmoBid wil sneller verkoopsproces

Nieuws

Eind december 2011 zag Immobid, een nieuwe Belgische online verkoopsite voor onroerend goed, het licht. De website is een kruising tussen de klassieke vastgoedsites en veilingsites als eBay.

ImmoBid wil de intermediair zijn tussen koper en verkoper zodat beide naar elkaar kunnen toegroeien. De stichters van ImmoBid stelden vast dat er gemiddeld een verschil zit van 18 à 20 procent tussen de vraagprijs en de prijs die een verkoper uiteindelijk voor zijn eigendom krijgt. En daar gaat vaak veel tijd overheen.

Sneller en tegen een correcte prijs

Met het nieuwe platform wil ImmoBid zowel de duurtijd verkorten en het verschil in prijs gevoelig doen krimpen. De verkoper wordt gevraagd een startprijs en maximumprijs op te geven. Geïnteresseerden kunnen op de website direct de prijs bieden die binnen hun mogelijkheden ligt. Zo hoeven ze niet te wachten tot de verkoper zijn prijs laat zakken. Het systeem heeft alleen maar voordelen voor zowel de koper als de verkoper: vastgoed kan sneller én toch tegen een correcte prijs verkocht worden.

“Met ImmoBid willen wij de vastgoedmarkt in België vernieuwen. We inspireerden ons daarvoor op een Australisch succesmodel. ImmoBid is niet zozeer een vastgoedwebsite maar meer een online shop die de traditionele vastgoedsites koppelt aan een online veilingsysteem”, vertelt Luc De la Ruelle, immobiliënexpert en één van de medestichters van ImmoBid.

Een woning in drie klikken

Immobod focust op toegankelijkheid en gebruiksgemak. Eens de verkoper twee prijzen (maximum en minimum) heeft opgegeven, kunnen kopers starten met bieden. De verkoop loopt tien dagen nadat een eerste bod werd geplaatst.

Als iemand de verkoopprijs biedt, is de verkoop afgelopen en wordt de woning als verkocht beschouwd. Mocht er vier weken na publicatie nog geen bod geplaatst zijn, zullen professionals proberen de oorzaak te achterhalen en de verkopers bijstaan met deskundig advies om de woning tegen een correcte prijs verkocht te krijgen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels