VDAB investeert in zonne-energie

Nieuws

Bijna 13.000 zonnepanelen op de daken van VDAB-vestigingen zullen jaarlijks gemiddeld 2.800 MWh groene stroom leveren, vergelijkbaar met het energieverbruik van 800 gezinnen.

Fabricom, specialist in innovatieve technische installaties en diensten voor energievoorziening, tekende voor de plaatsing en uitbating van de fotovoltaïsche panelen. Xavier Sinéchal, Managing Director van Fabricom: “Investeren in hernieuwbare energie zoals zonne-energie, is investeren in de toekomst. We zijn dan ook blij dat de VDAB zijn daken ter beschikking stelt voor de plaatsing van fotovoltaïsche installaties. Fabricom kan vandaag een mooie expertise voorleggen en heeft nog heel wat ambitie in deze markt.”

Groene strategie
Met de installatie van zonnepanelen bespaart de VDAB niet alleen aanzienlijk op de aankoop van groene energie, de organisatie verkleint zo ook haar ecologische voetafdruk en kan de CO2-uitstoot verminderen. Daarom bood de VDAB de daken van zijn vestigingen aan de private investeringsmarkt aan in functie van de plaatsing en exploitatie van zonnepanelen.

Er werden 22 VDAB-gebouwen geselecteerd die in aanmerking kwamen voor de plaatsing van fotovoltaïsche panelen. De jaarlijkse CO2-besparing bedraagt 1.277 kg. Tienduizenden cursisten van de VDAB zullen voortaan hun opleiding krijgen in centra voorzien van groene stroom.

Ignace Naeyaert, milieucoördinator VDAB: “Zonne-energie past perfect binnen de groene strategie die we al jaren voeren. Na een windturbine hebben we nu een ambitieus vervolg met de opwekking van groene stroom via 12.760 fotovoltaïsche panelen op onze daken. Een volgende stap ook in maatschappelijk verantwoord ondernemen en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.” (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels