Veel licht in je appartement faken: zo doe je dat

Interieur, niet importeren

Geen grote ramen van het plafond tot de vloer? Geen zee van licht in de woonkamer? Geen nood, deze tips laten een ruimte met kleine ramen ook baden in het licht. Met een beetje hulp natuurlijk.

Eerst en vooral is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al je ramen al het aanwezige licht kunnen binnenlaten. Haal onnodige gordijnen weg, lap je ramen tot ze blinken en zorg voor vrije lichtinval door hangplanten of struiken voor het raam weg te nemen.

Het zou nogal omslachtig zijn om echt structurele werken door te voeren in je woonkamer (zeker als je huurt), dus we moeten het doen met alles wat aanwezig is. Zorg voor een leeg canvas, dus schilder alles in een lichte – bij voorkeur witte – kleur. Hangen er bijvoorbeeld balken aan het plafond, wit die ook. Op die manier springt er niets in het oog en krijg je een ruimer gevoel.

Wanneer licht weerkaatst, krijgt je een ruimer én lichter gevoel. Probeer horizontale oppervlakken glanzend af te werken. Kies voor een glanzende tafel, een licht tapijt of glossy rekjes aan de muur. Spiegels maken een ruimte optisch groter en weerkaatsen licht. Waarom dus geen muur vol decoratieve spiegels?

Het invallende licht laat je bij voorkeur vrij binnen, zorg er dus voor dat er geen grote meubelstukken een schaduw kunnen werpen op de ruimte. Probeer zeker ook schaduwen te vermijden in de hoeken. Licht een donkere hoek op door een leuke lamp, kies bij voorkeur eentje met een gelijkwaardige warmte als daglicht. (Apartment Therapy / AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels