Veel transacties op de vastgoedmarkt in tweede kwartaal

Immo, Nieuws

Notarisbarometer: het aantal vastgoedtransacties in ons land lag in het voorbije tweede kwartaal het hoogst in vergelijking met dezelfde periode in de afgelopen vijf jaar.

Ten opzichte van een jaar geleden stegen de transacties met 0,6 procent, een stijging die zuiver in Vlaanderen te situeren is. Dat toont de Notarisbarometer aan die de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat pubiceerde.De prijzen bleven “stabiel”.

Het gaat om de meest recente cijfers omdat de notarissenfederatie de statistieken verzamelt op het moment van de voorlopige verkoopsovereenkomst, dus enkele maanden voor de ondertekening van de eigenlijke akte. Maart was nog “relatief rustig”, maar het tweede kwart was “sterk en stabiel”, klinkt het in het persbericht. In vergelijking met het eerste kwart is er een stijging met 2 procent.

De stijging met 0,6 procent op jaarbasis is toe te schrijven aan Vlaanderen (+2,8%). Brussel en Wallonië dalen immers met respectievelijk 1,8 procent en 2,6 procent. Alle Waalse provincies dalen, in Vlaanderen scoort enkel Limburg negatief. De gemiddelde prijs voor een Belgisch woonhuis “bleef zo goed als stabiel”, met een stijging van 1 procent op jaarbasis tot 230.818 euro. In Vlaanderen is dat +1,4 procent tot 250.200 euro.

De prijs van een appartement steeg op een jaar tijd met 1,3 procent tot 201.426 euro. In Vlaanderen is de stijging iets groter met +1,9 procent tot 203.159 euro. (Belga/KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels