Veel vragen naar informatie over nieuwe renovatiepremie

Veel vragen naar informatie over nieuwe renovatiepremie

Nieuws

Heel wat mensen zitten met vragen over de hervorming van de renovatiepremie. Het aantal vragen bij 1700, de gratis Vlaamse infolijn, piekt en de pagina over de renovatiepremie op de site vlaanderen.be kende op enkele dagen tijd 400 procent meer bezoekers.

Op vrijdag 3 juli kondigde de Vlaamse regering aan dat er vanaf 1 november 2015 een nieuwe Vlaamse renovatiepremie wordt ingevoerd. De premieformule blijft dus bestaan. Even was er het idee om te werken met een belastingvermindering, maar dat idee werd afgevoerd. Ook het oude plafond van 10.000 euro blijft behouden, maar nieuw is wel dat de uitbetaling wordt verdeeld over twee aanvragen.

Sinds de aankondiging van de hervorming liepen er in de mailbox van de Vlaamse Ombudsdienst al verschillende vragen binnen. “Ongerustheid bereikt onze mailbox”, zo liet ombudsman Bart Weekers verstaan. Hij wijst erop dat de regering nog niet definitief beslist heeft. Zo moet er over de hervorming nog advies ingewonnen worden.

Een definitieve beslissing wordt pas na de zomer verwacht. Intussen raadt de ombudsman verbouwers met vragen aan om aan te kloppen bij de administratie Wonen Vlaanderen, meer bepaald bij het mailadres premies.wonen@rwo.vlaanderen.be. Ook bij de Vlaamse infolijn 1700 staat de telefoon intussen roodgloeiend. Zo liepen er in de eerste twee weken van juli al 273 vragen binnen over de renovatiepremie.

Dat zijn er al meer dan heel de maand juni en bijna dubbel zoveel als in de maand mei. Op de website van de Vlaamse overheid (vlaanderen.be) is het aantal bezoeken aan de pagina over de renovatiepremie tussen 3 juli en 13 juli met 400 procent gestegen. In die periode waren er meer dan 25.600 paginabezoeken, met pieken van 4.000 bezoeken per dag. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels