Bekijk de galerij Veilig wonen in (en met) een groen binnengebied

Veilig wonen in (en met) een groen binnengebied

Nieuwbouw halfopen

In Brussel ontwierp Van Eetvelde Architectes het woonproject Clos des Rosiers.

Krachtlijnen (volgens de architect)

  1. Het hergebruiken (transformeren) van een bestaand gebouw – het gebouw met de loftwoningen -, is een vorm van duurzaam bouwen én op urbanistisch vlak interessant.
  2. Het feit dat de bouw plaatsvond onder een bestaande structuur, maakte dat de weersomstandigheden geen invloed hadden op de werf.
  3. De patiowoningen zijn compact en dus op energetisch vlak interessant.
  4. De oneffenheid van het terrein was een nadeel dat tot een voordeel werd omgebogen door de garages ondergronds te maken.

Ontwerp

Van Eetvelde Architectes – 02 374 32 72.

Nicolas Van Eetvelde staat aan het roer van Van Eetvelde Architectes en houdt van projecten die een beetje buiten de lijnen van het dagelijkse vallen.

Zijn ontwerpbureau richt zich op onderzoek en studie waarbij hij steeds het maximum uit zijn opdrachten weet te halen. Nooit gaat hij in op de verzuchtingen van het banale, maar altijd zoekt hij kwaliteit en meerwaarde voor zijn projecten.

Ontwikkelaars weet hij over de streep te trekken om te mikken op dat beetje meer. En niet zonder succes!

Vergeet-mij-nietje

Zo ook in Ukkel aan de Alsembergsesteenweg. Het project heet Clos des Rosiers. Een mooie naam voor een project dat zich aan het oog onttrekt, gelegen in een groen binnengebied. Het is er heerlijk rustig en kalm.

En wat vandaag vooral telt; de locatie biedt een veilig gevoel. Rust en veiligheid zijn woonkwaliteiten die tegenwoordig flink doorwegen. Natuurlijk speelt ook het budget een rol van betekenis, zeker in de Brusselse agglomeratie waar de vastgoedprijzen lustig de pan uitswingen. Van Eetvelde ontwierp in opdracht van ontwikkelaar Myosotis (Vergeet-mij-nietje!) een reeks eengezins- en loftwoningen.

“De ontwikkelaar gaat voor kwaliteit, een goede locatie en haalbare prijzen”, weet architect Nicolas Van Eetvelde. In dit project tekende hij voor zowel het collectieve als het private. Een formule waar ook de Belgische markt klaar voor is.

Philip Willaert

De volledige tekst en plannen vindt u in de speciale editie van Ik ga Bouwen, dat momenteel in de boekhandel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels