Velux lanceert design award

Interieur

De VELUX Group lanceert de VELUX International Design Award. Deze nieuwe wedstrijd heeft als doel design studenten uit te dagen en de trends van morgen bloot te leggen. Op die manier hopen ze aanstormend talent te ontdekken.

De VELUX Group lanceert de VELUX International Design Award. Deze nieuwe wedstrijd heeft als doel design studenten uit te dagen en de trends van morgen bloot te leggen. Op die manier hopen ze aanstormend talent te ontdekken.
Hoe zien de rolluiken en gordijnen van de toekomst eruit? Dat is een van de uitdagingen die de VELUX International Design Award 2014 voorschotelt aan studenten design. Met deze nieuwe designaward worden studenten gestimuleerd om zich te verdiepen in het thema “Innovation by Experiments” en de toekomst van rolluiken en gordijnen zelf vorm te geven. Hiermee wil Velux de beste en meest innovatieve rolluiken en gordijnen van de toekomst ontdekken en de huidige percepties omgooien. Gordijnen en rolluiken zijn een belangrijk onderdeel van ons interieur. Ze bepalen het uitzicht en zorgen ervoor dat we de natuurlijke lichtinval kunnen regelen. Ze hebben dus een esthetische waarde, maar moeten ook handig zijn. Daar moeten de aanstormende designers allemaal rekening mee houden tijdens hun ontwerpproces.

Prijzengeld
Design studenten uit meer dan twintig Europese landen werden uitgenodigd om deel te nemen aan de designaward, die in mei 2014 zal worden uitgereikt. De grote winnaar zal naar huis gaan met een geldprijs van 6000 euro, de tweede prijs bedraagt 2500 euro en alle inzendingen krijgen een plaats in een webtentoonstelling.

Juryleden: internationaal gerenommeerde designers
De inzendingen zullen worden voorgelegd aan een jury van designers met internationale faam. Bij het samenstellen van het panel is ernaar gestreefd een mooi evenwicht te bereiken qua vakgebieden en geografische verdeling. De juryleden zijn de initiatiefnemer van de Red Dot Award professor dr. Peter Zec, de Nederlandse textielontwerpster Petra Blaisse en het Italiaans-Deense meubelontwerpersduo Gamfratesi.
De evaluatiecriteria waar de juryleden op zullen letten zijn: innovatie, levenskwaliteit, duurzaamheid en marktpotentieel.

trendsetters van morgen De designaward wil jong talent uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Kent Holm, directeur Decoration and Sun Screening Products van de VELUX Group legt uit dat “veel design studenten van vandaag de trendsetters van morgen zullen zijn. We willen er de meest getalenteerde studenten uit halen en misschien wel aan een van hen de kans geven de toekomst van de sector mee te beïnvloeden. De designaward is een aparte manier om aan innovatie en productontwikkeling te doen. We zijn dan ook heel nieuwsgierig om te zien wat zich allemaal afspeelt in het hoofd van creatieve jonge ontwerpers en om eens een andere kijk te krijgen op ons product.”

Deadlines
• 1 oktober 2013: begin van de inschrijvingen
• 31 december 2013: einde van de inschrijvingen
• 3 januari 2014: begin inzenden van de projecten
• 31 maart 2014: uiterste datum voor indienen, uploaden van de projecten
• April 2014: beoordeling door de jury – evaluatie van alle ingediende projecten
• Mei 2014: prijsuitreiking, officiële bekendmaking van de winnaars en webtentoonstelling van alle ingediende projecten

(LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels