Velux waarschuwt voor glasbreuk dakramen

Nieuws

Velux waarschuwt voor een spontane glasbreuk bij een bepaald model glasramen.

Velux, het van oorsprong Deense bedrijf dat dakramen levert, heeft woensdag via advertenties in kranten gewaarschuwd voor spontane glasbreuk bij een bepaald model glasramen. Velux gaat de bewuste beglazing van zo’n 9.000 vensters in België gratis vervangen, zo is woensdag bij het bedrijf vernomen.

Het gaat om ramen van een klein type, maximaal 39 centimeter breed, die gemaakt en verkocht werden tussen 1997 en 2003. “Het gaat bovendien om een specifiek soort beglazing. De klant moet dus zeker de beglazingscode controleren”, aldus woordvoerder Yves Sottiaux van Velux.

De code moet het nummer 59 bevatten in combinatie met nummer 8 of letter Y. Bij dit soort dakramen, kan het glas onder bepaalde omstandigheden spontaan gaan barsten. “In België hebben we een 50-tal beglazingen van dit type vervangen. Niemand was gewond geraakt”, verklaarde de woordvoerder.

Velux heeft de bewuste beglazing verkocht in 19 landen en heeft weet van slechts een viertal lichtgewonden door glasbreuk. Om elk risico in de toekomst uit te sluiten, kan de klant de betrokken beglazingen gratis laten vervangen, maar de werkuren en verplaatsing zijn betalend. “We willen onze verantwoordelijkheid nemen”, zegt de woordvoerder.

Men neemt best contact op via de website www.velux-pw.be of via het gratis telefoonnummer 0800/18.165.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels