Bekijk de galerij Verbouwen is een dialoog

Verbouwen is een dialoog

Nieuws, Renovatie gesloten

Verbouwingen zijn vaak complex. Er heerst spanning tussen verleden en heden. In Brugge bezochten we een eenvoudig ogend maar goed doortimmerd project.

Krachtlijnen (volgens de architect)

1. De mufheid van de jaren 50 maakte plaats voor een nieuwe woonervaring. 2. De tuin werd onderdeel van de woonambiance. 3. Het zwevende en ranke karakter van de uitbouw. 4. De (bijna) volledig glazen uitbouw creëert doorzicht en spanning. 5. Een ecovriendelijk groendak buffert het regenwater.

Architect:

4-mail, architect Kurt Vandenbogaerde – 050 34 85 15.

De architect die het ontwierp, stond niet aan de top van de avant-garde”, vertelt Vandenbogaerde. De woning bevindt zich langs een invalsweg naar Brugge en staat netjes in de rij tussen de omliggende woningen. Kortom, een herkenbaar urbanistisch gegeven.

Zo verbouwde hij ook deze bakstenen woning uit 1951. Het gaat om een klassieke naoorlogse constructie met een brede en herkenbare façade van 10,56 meter breed, inclusief een garage met een levendige dakpartij. In het midden van de gevel bevindt zich een dubbele inkomdeur. “Het is een kloek herenhuis met een sterk burgerlijk karakter.

Philip Willaert

De volledige tekst en plannen vindt u in nummer 347 van Ik ga bouwen, dat momenteel in de boekhandel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels