Vergeet bij de ramen de papierwinkel niet

Ramen, deuren en poorten

Ga na of je recht hebt op een premie of belastingvermindering. Zorg voor alle nodige documenten.

Ga na of je recht hebt op een premie of belastingvermindering. Zorg voor alle nodige documenten.

Energiebesparing is belangrijk en de overheid wil dat stimuleren. Een aantal gunstmaatregelen voor bouwers en verbouwers moeten daarbij helpen.

Belastingvermindering

Zo kan je op een belastingvermindering rekenen wanneer je hoogrendementsbeglazing installeert. De U-waarde daarvan moet kleiner of gelijk zijn aan 2.0 W/m_K.

Het gaat om een aanzienlijk voordeel bij je belastingaangifte: de vermindering bedraagt 40 procent van het bedrag van de factuur (BTW inbegrepen). Zowel nieuwbouw als renovatie komen in aanmerking.

De belastingvermindering bedraagt nooit meer dan 2.600 euro per belastbaar tijdperk en per privé-woning.

Meer informatie over de fiscale aanmoedigingsmaatregelen voor energiebesparing vind je hier.

Premies

Naast de federale belastingvermindering kan je soms genieten van een premie van de Vlaamse of lokale overheid of de netwerkbeheerder. Hiervoor kijk je best op de premiezoeker.be. Vraag ook advies aan het bedrijf dat de ramen levert.

Bouwvergunning

Om ramen te vervangen door identieke ramen heb je geen stedenbouwkundige vergunning (de zogenaamde bouwvergunning) nodig.

Als de werken in je woning verder gaan dan dat of als je meer of grotere/kleinere ramen wil, is dat misschien wel het geval. Om te weten of je een aanvraag moet indienen, kan je kijken op bouwenenwonen.be.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels