Verhoogde btw-vrijstelling kleine ondernemingen niet voor bouwsector

Immo, Nieuws

de Confederatie Bouw bekomen dat bouwondernemingen geen mogelijkheid hebben om voor het vrijstellingsregime te opteren omwille van concurrentievervalsing.

Kleine ondernemingen zijn vrijgesteld van de meeste verplichtingen die normaal aan btw-plichtigen zijn opgelegd. Zij hoeven geen btw aan te rekenen en hoeven ook geen btw-aangiften in te dienen. Momenteel mag de jaaromzet gerealiseerd tijdens het voorgaand kalenderjaar niet meer bedragen dan 5.580 €. Begin dit jaar kreeg België van Europa de toelating deze drempel te verhogen naar 25.000 €. Deze wijziging zal vermoedelijk ingaan op 1 januari 2014.

Bij de invoering van deze vrijstellingsregeling heeft de Confederatie Bouw bekomen dat bouwondernemingen geen mogelijkheid hebben om voor het vrijstellingsregime te opteren omwille van concurrentievervalsing.

Aannemers die een activiteit in bijberoep uitoefenen zouden immers werken kunnen uitvoeren zonder btw en dus tegen een lagere prijs kunnen werken dan bedrijven die wel btw moeten aanrekenen.

Vanuit de beleidscel van de Minister van Financiën is ons bevestigd dat ook in de toekomst niet voor de vrijstellingsregeling zal kunnen gekozen worden voor werken in onroerende staat. (KS)

Bron: Confederatie Bouw

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels