Verhuurders verkiezen vrouwelijke huurder

Verhuurders verkiezen vrouwelijke huurder

Immo, Nieuws

Ruim 1 op de 4 verhuurders geeft voorkeur aan een vrouwelijke huurder. Verantwoordelijkheidsgevoel en het hygiënisch goed onderhouden van de woning zijn daarvoor de meest genoemde redenen.

Ruim 1 op de 4 verhuurders geeft voorkeur aan een vrouwelijke huurder. Verantwoordelijkheidsgevoel en het hygiënisch goed onderhouden van de woning zijn daarvoor de meest genoemde redenen. Dat blijkt uit een onderzoek van Direct Wonen, de Nederlandse marktleider op het gebied van particuliere woninghuur. Van de verhuurders wil 28,6 procent liever een vrouw als huurder. Ze hebben deze voorkeur omdat ze vinden dat vrouwelijke huurders meer verantwoordelijkheid nemen dan mannen (33,3 procent), en omdat ze beter zouden zijn in het hygiënisch onderhouden van de woning (33,3 procent). Toch is niet iedere verhuurder het ermee eens. ‘De vrouwelijk huurders die tot nog toe in mijn woning hebben gewoond, hebben deze veel meer vervuild opgeleverd dan de heren’, aldus een ondervraagde verhuurder.

Verhuurders die liever een man als huurder hebben (9,5 procent), geven daar vooral een voorkeur aan omdat mannen rustigere huurders zouden zijn, en zij zich beter aan de regels houden. Uit het onderzoek blijkt verder dat de meeste verhuurders (61,9 procent) geen voorkeur hebben voor een mannelijke of vrouwelijke huurder. Ze willen niet discrimineren, maar vinden ook dat het niet afhankelijk van de sekse is of iemand de huur betaalt en de woning in goede staat achterlaat. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels