Verkopers lappen advertentieplicht energiescore aan laars

Immo, Nieuws

Sinds 1 januari is het verplicht om in advertenties waarin woningen te koop of te huur worden aangeboden, de energiescore te vermelden. Maar die verplichting wordt niet door iedereen nageleefd.

Sinds 1 januari is het verplicht om in advertenties waarin woningen te koop of te huur worden aangeboden, de energiescore te vermelden. Een steekproef van het Vlaams Energieagentschap (VEA) toont aan dat op websites van heel wat vastgoedkantoren en notarissen die nieuwe verplichting nog niet wordt nageleefd.

In februari werden in een steekproef driehonderd woningen op websites gecontroleerd. 62 procent van de websites van notarissen waren in regel met de verplichting. Voor de vastgoedkantoren was dat amper 38 procent. Als iemand zich niet houdt aan de verplichting, kan het VEA een geldboete opleggen.

Naar aanleiding van de magere resultaten van de steekproef start het VEA op 20 februari met een informatiecampagne. Op verschillende Vlaamse zenders zal een tv-spot worden uitgezonden. Ook wordt een infobrochure verspreid via notarissen, vastgoedkantoren, bibliotheken en gemeenten.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels