Verlaagde btw in bouw niet langer gelinkt aan registratie aannemer

Nieuws

De toepassing van de verlaagde btw-tarieven van 6 procent en 12 procent in de bouwsector is niet langer gekoppeld aan de verplichte registratie als aannemer.

De toepassing van de verlaagde btw-tarieven van 6 procent en 12 procent in de bouwsector is vanaf donderdag niet langer gekoppeld aan de verplichte registratie als aannemer. Dat meldt Bouwunie na de publicatie van het koninklijk besluit dat de registratievoorwaarde schrapt in het Staatsblad.

Bouwunie betreurt de schrapping en vraagt dat de registratievoorwaarde door iets anders zou worden vervangen, “om te vermijden dat malafide bouwbedrijven een nog groter marktaandeel gaan inpikken van de reguliere bouwbedrijven”.

De unie van het kmo-bouwbedrijf stelt voor om bijvoorbeeld alleen bedrijven zonder fiscale schulden met het verlaagde btw-tarief te laten werken. Dat is gemakkelijk en eenvoudig na te gaan via de al bestaande openbare fiscale databank, luidt het.

Het btw-tarief van 6 procent geldt voor onder meer de renovatie van woningen ouder dan vijf jaar, de afbraak en heropbouw van woningen en een eerste schijf van 50.000 euro bij nieuwbouw. Het tarief is ook van kracht voor de bouw en renovatie van privéwoningen voor gehandicapten en van sociale woningen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels