Verlengd feestje

Nieuws

Na de geslaagde nocturne van gisterenavond is er geen tijd om even uit te blazen, want ook vandaag staat er weer heel wat op de Batibouw-agenda!

Na de geslaagde nocturne van gisterenavond is er geen tijd om even uit te blazen, want ook vandaag staat er weer heel wat op de Batibouw-agenda! Bezoekers van Batibouw met een hart voor architectuur herinneren zich vast nog de manier waarop de Orde Van Architecten in 2013 haar vijftigjarig bestaan vierde.

De Orde plaatste één verrassende en unieke kubus – versierd met architectuurfoto’s, mozaiëken, grafische elementen, bijzondere statements van architecten enz. – in elke provincie van België. Om deze verjaardag een feestelijke verlenging te geven zijn al deze 10 kubussen op BATIBOUW aanwezig, verspreid over de gehele Parklane (centrale verbindingsas boven alle hallen).

Met deze aparte vorm van pop-up architectuur geeft de Orde aan Architecten de kans om aan het grote publiek te tonen waar zij voor staan. Dat is nodig, want de brede taak van de architect breidt door de snelle maatschappelijke, technische en wettelijke ontwikkelingen voortdurend uit, en blijft aan complexiteit winnen.

Geert Maes

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels