Verwarming van de toekomst

Energie

In september van dit jaar was de Belgische distributeur Van Marcke aanwezig op HVAC, de vakbeurs voor innoverende technologie voor energieprestatie, binnenklimaat en installatietechnieken.

In september van dit jaar was de Belgische distributeur Van Marcke aanwezig op HVAC, de vakbeurs voor innoverende technologie voor energieprestatie, binnenklimaat en installatietechnieken. Daar werden ook heel wat innovaties op het vlak van verwarming voorgesteld.

De redenen daarvoor liggen voor de hand: Europese richtlijnen rond minder CO2-uitstoot, uitputting van de fossiele brandstofvoorraden en – vooral – de stijgende energieprijzen. De technologie en toestellen van vandaag zullen plaats moeten ruimen voor de technologie van morgen: thermische zonnepanelen, thermodynamische boilers, hybride systemen, absorptiewarmtepompen, cogeneratie,…

De meeste van die oplossingen zijn nu al op de markt voorhanden of komen er weldra aan, en de vraag is welke écht zullen doorbreken. Dat weten we nog niet, maar Van Marcke besloot alvast het voortouw te nemen om deze ommezwaai stap voor stap mee te helpen bepalen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels