VIDEO: De vijf grootste bouwprojecten ter wereld

Immo, Nieuws

Onze wereld is al behoorlijk volgebouwd, maar toch slagen we er steeds in om gebouwen te ontwikkelen die nog hoger, nog groter, nog omvangrijker en nog imposanter zijn dan voorgaande constructies. Dit filmpje van GeoBeats geeft u een overzicht van de vijf grootste bouwprojecten van dit moment.

Zo zien we de Kingdom Tower in Saoedi-Arabië, die met zijn voorziene 1000 meter het hoogste gebouw ter wereld zou worden. De Kingdom Tower zal appartementen, kantoorgebouwen en lofts bevatten en zou tegen 2017 klaar moeten zijn.

Uiteraard mag ook de Falconcity of Wonders in Dubai niet vergeten worden. Dit bouwproject met een oppervlakte van bijna 38 000 vierkante meter maakt plaats voor replica’s van de zeven wereldwonderen, en andere beroemde monumenten zoals de Taj Mahal en de Eiffeltoren. Dit attractiepark zal tegen 2017 de deuren openen.

In Shanghai bouwt men dan weer naarstig aan de Shanghai Tower, die volgend jaar al klaar zou moeten zijn. Deze toren is met zijn 630 meter hoogte heel wat kleiner dan de Kingdom Tower, maar nog steeds hoog genoeg om het derde hoogste gebouw ter wereld te worden. De Shanghai Tower zal appartementen, restaurants, concertzalen en kantoorruimtes huisvesten.

Rusland wil niet achterblijven en imponeert met Crystal Island in Moskou. Dit gebouw met tentstructuur zal zo’n 450 meter hoog zijn en winkelcentra, appartementsgebouwen, kantoren en tentoonstellingsruimten bevatten.

Tot slot ook het World Trade Center, dat deel zal uitmaken van het nieuwe World Trade Center complex in New York City. Wanneer dit project afgerond zal zijn in 2015 zal deze WTC-toren met zijn 540 meter niet enkel het hoogste gebouw van New York, maar ook van heel Amerika zijn. (KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels