Video: deze tiny house werd gemaakt van 80% gerecycleerd materiaal

niet importeren, Outdoor

Jesse woont in een tiny house in het bos. Als tiener genoot hij zo van kamperen en de natuur, dat hij besloot een eigen, kleine woning te bouwen zonder aansluiting op het netwerk.

Wie in de bossen van Maine rondwandelt, kan toevallig stoten op de hut van Jesse. Hij bouwde het huis voornamelijk met zijn eigen handen, een zaag en een bijl. Gelukkig kon hij ook rekenen op zijn familie en vrienden om de handen uit de mouwen te steken.

Om nog dichter bij de natuur te staan, parkeert Jesse zijn wagen buiten het bos, zodat hij altijd moet wandelen naar zijn auto en naar zijn huis. ‘s Morgens gaat hij graag aan de slag met zijn zeis. Hij geniet van de sportieve activiteit voor zijn ontbijt.

Wanneer er vrienden op bezoek komen, bakken ze pizza’s in de zelfgebouwde oven in de tuin. Gezelligheid troef.

Het huisje wordt verwarmd met zonne-energie. Daarmee wint hij gewoonlijk genoeg energie om comfortabel te leven. Af en toe, als het lang regent, moet Jesse zijn computer uitschakelen en gezellig bij kaarslicht ontspannen. ‘Dat vind ik niet erg’, lacht hij. Een klassieke wc heeft hij niet, maar het composttoilet in de tuin is ecologisch verantwoord en handig.

<iframe width=”100%” height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/D2yzondJyB8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Tips

  • Wees niet bang van experimenteren. Het moet niet vanaf dag 1 perfect zijn, al doende leert men.
  • Handige of getalenteerde vrienden? Vraag ze om hulp en raad. Maar blijf ook aan je droom denken en durf je eigen wil volgen.
  • Slaap je onder het dak? Denk aan de warmte, die naar boven stijgt.
  • ‘Hoe groot of klein je rugzak ook is, je zal hem vullen tot de rand’: Dit geldt ook voor een huis. Let er dus op dat je je tiny house niet vol met spullen stouwt.

(LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels