Video: ecologisch wonen in de bomen

Video: ecologisch wonen in de bomen

Reportages

'Zou je in een huis willen wonen dat even mooi is als een boom?' Met deze vraag promoot de Nederlandse architect Raimond de Hullu zijn OAS1S project.

Wie in een duurzame woning wil wonen, wil daarom geen ouderwetse hobbithut. Dat heeft de Nederlandse architect Raimond de Hullu goed begrepen. Zijn nieuw project OAS1S ziet er niet alleen modern en stijlvol uit, het is ook duurzaam en verwijst met zijn groene wanden naar de natuur zelf.

‘Het concept is universeel en toepasbaar op zowel een stedelijke als een natuurlijke setting,’ legt de architect uit. Raimond groeide op in een plattelandsdorpje in Nederland en spendeerde al zijn vrije tijd in het bos of aan de zee. ‘Dat is waarom ik van natuur hou. Toen mijn vader een huis bouwde, ontwikkelde ik een passie voor architectuur. Ik was gefascineerd door beide en wilde een fusie tussen de twee ontwikkelen.’

De boomhuizen (of Treescrapers) die de architect ontwierp kunnen zowel in een stadspark als in een bos tot hun recht komen. Ze bestaan voornamelijk uit hout en planten. Ze zijn volledig zelfvoorzienend en uitgerust met zonnepanelen, water- en luchtpompen, een wateropslag en filters. De isolatie bestaat uit boombladeren. Met hun vier verdiepingen passen ze goed naast hoge bomen die rond de huizen staan.

(LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels