Video: koppel bouwt verder aan middeleeuws kasteel op middeleeuwse manier

Woningreportages

In 1997 begon een Frans koppel met het bouwen van kasteel Guedelon. Op zich niets wereldschokkend, tot je weet dat ze zich daarbij houden aan 13e-eeuwse technieken en enkel materialen gebruiken die toen ook beschikbaar waren.

Een kasteel bouwen, dat is een ding. Elke steen zelf uithouwen, elk stuk hout zelf omhakken en bewerken, geen elektriciteit of stromend water gebruiken: dat is iets anders. Het is nochtans al jaren de favoriete bezigheid van Michel Guyot en Maryline Martin. Zij begonnen in 1997 nabij Treigny met de bouw van kasteel Guedelon.

Ondertussen heeft het koppel al 68 mensen rondom zich verzameld die meehelpen aan de bouw van het kasteel. Met die groep zal het 25 jaar duren tot het fort volledig af is. Die tijd nemen Maryline Martin en voormalige werknemer in de bouwsector Michel Guyot er graag voor: “Dit is anders dan elke andere werf waar ik al op heb gestaan. Dit is wetenschap, dit is archeologie.”

<iframe width=”100%” height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CboJzrDhoSk” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Als alles volgens plan verloopt, zou het kasteel klaar moeten zijn in 2030. (EK)

Bekijk hier de foto’s van het project.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels