Viessmann lanceert innovatieve warmtepompen

Nieuws

Alweer goed nieuws voor bouwers en verbouwers: vanaf september 2009 doen enkele nieuwkomers hun intrede in het aanbod warmtepompen van Viessmann.

Alweer goed nieuws voor bouwers en verbouwers: vanaf september 2009 doen enkele nieuwkomers hun intrede in het aanbod warmtepompen van Viessmann.

Doeltreffend gebruik van hernieuwbare energie maakt vandaag uiteraard een belangrijk deel uit van de Viessmann-activiteit. Deze toekomstgerichte ‘compacttoestellen’ zijn allemaal uitgerust met een nieuwe design bedieningsdisplay en koppelen een hoog rendement aan een nóg stillere werking.

Een warmtepomp van Viessmann is vandaag een volwaardig alternatief voor de conventionele verwarming en dankzij de moderne technologie even krachtig als geruisloos. Nog steeds bestaat de misvatting dat enkel lage-energie- of passiefhuizen geschikt zijn voor de installatie van een warmtepomp. In het Viessmann-gamma bestaat er een oplossing voor elke soort woning (en zelfs industrie), voor nieuwbouw én renovatie, op zichzelf of in combinatie met de bestaande installatie. De moderne generatie warmtepompen zijn één van de meest efficiënte ‘schone’ verwarmingsbronnen. Ze halen tot 80% en meer van de benodigde warmte uit de natuur, slechts 20% is nodig voor de elektrische werking (COP, Coefficient of performance van 4, bij 0°C buitentemperatuur en 35°C aanvoertemperatuur).

De vernieuwingen in het gamma:

• Nieuwe design bedieningsdisplay

Alle nieuwkomers in het compactgamma zijn uitgerust met de nieuwe Vitotronic-bediening, winnaar van een Design Plus award voor moderne vormgeving en met ultra-eenvoudige bediening, het zogenaamd ‘intuïtief’ navigeren. Het display is 70% groter geworden en garandeert een duidelijke grafische voorstelling van de instellingen. Viessmann heeft verder gezorgd voor uitstekende leesbaarheid dankzij het zwart-wit verlichte scherm en grote letters, bijzonder handig in de donkere ruimtes in huis waar de ketel dikwijls onderdak vindt.

De Vitotronic Plus kan via een kabel geplaatst worden op 5 meter van de ketel. Zo blijft de bediening ook bij een moeilijker bereikbare ketel comfortabel. Bovendien is de eenheid compatibel met de Vitocom/Vitodata afstandsbedieningsystemen, die het mogelijk maken om via je computer of smartphone overal ter wereld je toestel te bedienen.

• Installatiegemak

De compacttoestellen worden volledig voorgemonteerd aangeleverd en zijn dus snel te installeren. Om ze ook makkelijk te transporteren, kan de behuizing in enkele minuten afgenomen worden. Met een vloeroppervlak van 0,4 m2 nemen ze bovendien weinig plaats in en kunnen dus perfect in kleine ruimtes geplaatst worden.

• Voor nieuwbouw: de compact energy towers:

Vitocal 222-G met 170 liter boiler Vitocal 242-G met 220 liter zonneboiler

De Vitocal 222-G en Vitocal 242-G zijn een complete oplossing voor nieuwbouw van lageenergiewoningen: met grond/water warmtepomp en warmwaterboiler en bij de Vitocal 242-G bijkomend uitgerust met alle noodzakelijke elementen voor de integratie van een zonnesysteem. Op die manier kan op een later tijdstip een zonnesysteem veel goedkoper aangesloten worden. De nieuwe warmtepompmodule is voortaan volledig ingekapseld geplaatst onder de boiler en uitgerust met trillingsdempers. Dat resulteert in een uiterst stille werking (48dB), zodat ook een plaatsing dicht bij de leefruimte geen probleem meer is.

Optioneel: natural cooling 5kW, active cooling: 13 kW. Geschikt voor woningen met een energiebehoefte van 4 tot 10 kW. Het vloeroppervlak beslaat 60 x 67 cm.

Vitocal 333-G met 170 liter Vitocal 343-G met 220 liter zonneboiler

De producten van de 300-reeks staan voor innovatieve en toekomstgerichte spitstechnologie en voldoen aan de hoogste eisen inzake comfort, zuinigheid en milieuvriendelijkheid. De itocal
343-G en Vitocal 333-G beschikken over een digital scroll compressor zodat het vermogen kan gemoduleerd worden.

De nieuwe koelkringdiagnose (RDC – Refridgerant Diagnostic Cycle System) geeft een dubbele beveiliging van de warmtepomp en de SPF (Seasonal Performance Factor – jaarrendement) kan rechtstreeks worden afgelezen. Het thermostatisch expansieventiel werd vervangen door een elektronisch, wat veel nauwkeuriger werkt en resulteert in een hogere COP (Coefficient of Performance (COP) van 4,5). De hoge aanvoertemperaturen, tot 65°C, garanderen een hoog warmwatercomfort. De 300-reeks is ook uitgerust met energiezuinige gelijkstroompompen die 70% minder energie gebruiken dan de conventionele circulatiepompen.

• Voor renovatie: lucht/water warmtepomp met binnen- of buitenopstelling

Vitocal 350-A:
De Vitocal 350-A haalt zijn warmte uit de omgevingslucht en is bijzonder geschikt voor renovatiedoeleinden. De bijkomende dampinjectie bij de compressie (EVI-cyclus) maakt een aanvoertemperatuur tot 65 °C mogelijk, zelfs bij buitentemperaturen tot -10°C, ideaal voor combinatie met bestaande radiatoren. Vermogensbereik: 10, 14 en 19kW. De nieuwe Vitocal 350-A control unit WPR300 heeft een geïntegreerde cascaderegeling. Concreet betekent dit dat tot 4 warmtepompen in cascade kunnen geplaatst worden voor gebouwen met een hogere warmtevraag. Op die manier stijgt de cumulatieve vermogen tot 76kW.

Lucht, bodem of grondwater kunnen gebruikt worden als bron van energie. Het hoge rendement maakt het mogelijk om het hele jaar door in te staan voor de verwarming. Voor een buitenopstelling van de warmtepomp dient de warmte gebracht te worden naar de binnenzijde van de woning. Viessmann heeft speciale buizensystemen ter beschikking, thermisch geïsoleerd en geschikt voor de bescherming van ondergrondse kabels.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels