Vijf tips tegen inbrekers

Vijf tips tegen inbrekers

Immo, Inbraak- en brandbeveiliging

De zomervakantie is een uitgelezen periode voor inbrekers om hun slag te slaan. De vele onbewoonde huizen vormen een ideale prooi voor dieven. Met deze vijf tips krijgen inbrekers deze zomer geen kans.

Alles wat u moet doen is enkele eenvoudige aanpassingen doorvoeren aan kozijnen, deuren en ramen.

  • Sluit alle ramen en deuren, inclusief dat kleine raampje op zolder of in het toilet. Een gewiekste dief weet zich zelfs door de kleinste openingen te wurmen.
  • Een goed gemonteerde voordeur is het halve werk. Kies bij een voordeur voor een exemplaar waarin dievenklauwen geïntegreerd zijn in de scharnieren. Hierdoor kan een deur niet meer aan de scharnierzijde geopend worden als de scharnierpennen door de inbreker zijn vernield.
  • De zichtbare aanwezigheid van een alarminstallatie kan menig dief al afschrikken om het huis binnen te gaan. De magneetcontacten van bestaande alarminstallaties kunnen eenvoudig worden overgezet als een bewoner daarbij besluit een robuustere voordeur aan te schaffen.
  • Laat een keuring doen van het huis door een PKVW-inspecteur (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Onderzoek heeft aangetoond dat een PKVW-woning 90% minder kans heeft op inbraken. Daarnaast levert het ook nog een leuk premievoordeel op: verzekeraars geven in zo’n geval korting op de inboedelverzekering.
  • Het wordt voor inbrekers een stuk lastiger om een huis binnen te komen als een woning over ramen en deuren met klasse 2 of 3 hang- en sluitwerk beschikt. Dit is een label dat het veiligheidsniveau typeert. Dieven hebben er een zware dobber aan om dergelijke sloten te forceren, waardoor ze eerder afzien van hun poging. (RDM)

Bron: Lewispr

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels