Vijf trends voor buitenverblijven in 2016

Nieuws

Volgens vastgoedspecialist Leen Vermeulen van makelaarsbureau Hip Estates wordt 2016 het jaar van de jonge kopers die kiezen voor een moderne bouwstijl, steeds meer interesse hebben om te investeren en meer kansen zien om erop uit te trekken.

Afgelopen jaar noteerde makelaarsbureau Hip Estates een stijging van 25% in de verkoop van tweede verblijven in Spanje. Belgen blijken steeds meer geïnteresseerd in een buitenverblijf in het buitenland. Deze vijf trends vallen op:

1. Kopers worden alsmaar jonger

In 2015 noteerde het makelaarsbureau al opvallend veel jonge vastgoedkopers. Jonge mensen vinden het leuk om meer korte vakanties te nemen. De aanschaf van een tweede verblijf is daar het ideale antwoord op: vakantiegangers kunnen zo hun vaste stek in het buitenland afwisselen met een variabele vakantiebestemming en kunnen op die manier sneller en makkelijker van huis zijn. Dat jonge koppels en gezinnen steeds meer naar een tweede verblijf in het buitenland verlangen, staat in directe relatie met enkele van de trends hieronder.

2. Belg kiest resoluut voor modern

Jong staat vaak gelijk aan modern en dat geldt ook als het op vastgoed aankomt. Steeds meer wordt er voor een hedendaagse bouwstijl gekozen waar hoge plafonds, veel glas, open ruimtes, overloopzwembaden en designtuinen de kenmerken van zijn. Bovendien wordt het afwerkingsniveau steeds beter in verhouding tot de prijs.

3. Vastgoed steeds meer als investering

De prijzen van vastgoed in Spanje staan momenteel nog steeds onder het niveau van voor het crisisjaar 2009. Dat is de Belg niet ontgaan en heeft ervoor gezorgd dat veel kopers Spaans vastgoed als een interessante investering zien, zeker in tijden dat de rente op een spaarboekje zo goed als nihil is. “De prijzen in Spanje zullen de komende jaren nog verder blijven stijgen. Wie nu koopt, kan nog steeds goeie zaken doen”, zegt Vermeulen.

4. Vaker op vakantie

Anno 2016 is reizen makkelijker dan ooit. Vanuit Brussel, Antwerpen, Oostende, Luik, Charleroi, Eindhoven en Maastricht vliegen er elke dag meerdere luchtvaartmaatschappijen tegen aantrekkelijke prijzen naar het Zuiden en daar heeft de Belg het afgelopen jaar al massaal gebruik van gemaakt. Het ruime vluchtaanbod in combinatie met een groot aantal verlengde weekends maakt dat we in 2016 op zoveel mogelijk momenten er eventjes tussenuit willen én kunnen gaan. Iets wat nog een stuk eenvoudiger wordt met een tweede verblijf in het buitenland.

5. Safety first

Helaas was 2015 ook een jaar waarin we ons niet altijd even veilig voelden en 2016 kondigt zich op dat vlak al niet veel beter aan. Dat vertaalt zich ook in de keuze van de Belg als het zijn tweede verblijf betreft. De Belg is op zoek naar een veilige haven, een die hij in het Zuiden van Spanje gevonden blijkt te hebben.

Meer weten? Breng Hip Estates dan een bezoekje op de Second Home-beurs in Flanders Expo van 13 tot 15 februari 2016.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels