Vijfde meer hypothecaire kredieten verstrekt tijdens tweede kwartaal

Nieuws

Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zijn in België bijna 20 procent meer hypothecaire kredieten verstrekt dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder.

Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zijn in België bijna 20 procent meer hypothecaire kredieten verstrekt dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Qua bedrag betreft het een toename van iets minder dan 6 procent. De stijging wordt vooral verklaard door het aantal renovatiekredieten, dat met 53,5 procent groeide. Dat meldt Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector. Drie op de vier kredieten werden verstrekt met een vaste rentevoet. Het aantal kredietaanvragen nam nog toe met 6,7 procent, terwijl het aangevraagde kredietbedrag met 3,5 procent daalde, zo blijkt uit statistieken van de Beroepsvereniging van het Krediet. Bij de grote toename van het aantal verstrekte renovatiekredieten in het tweede kwartaal speelt volgens Febelfin nog steeds het effect van de groene kredieten met een intrestbonificatie van 1,5 procent die door de overheid ten laste genomen wordt.

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden meer dan 20.000 dergelijke kredieten verleend in de vorm van een hypothecair krediet, voor een totaalbedrag van zowat 400 miljoen euro. In reële cijfers lag het aantal renovatiekredieten tijdens het tweede kwartaal op zijn hoogste niveau ooit, met bijna 33.500. Ook het aantal kredieten voor de aankoop van een woning (27.700) en het aantal bouwkredieten (9.100) blijven op een erg hoog niveau.

Het gemiddelde bedrag van een hypothecair krediet voor de aankoop van een woning blijft onveranderd liggen op net iets meer dan 130.000 euro. Het gemiddelde bedrag voor aankoop en renovatie van een woning schommelt nog steeds rond 150.000 euro. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels