Villeroy & Boch lanceert nieuwe collectie badkamermeubelen

Badkamer en wellness

Het label, dat we vooral kennen van speciaal servies, brengt een nieuwe badkamermeubelcollectie 'True Oak' op de markt. Hout staat centraal in deze collectie én de verschillende meubels worden grotendeels met de hand gemaakt.

Het label, dat we vooral kennen van speciaal servies, brengt een nieuwe badkamermeubelcollectie ‘True Oak’ op de markt. Hout staat centraal in deze collectie én de verschillende meubels worden grotendeels met de hand gemaakt.

Met de nieuwe badkamermeubelcollectie wil Villeroy & Boch de traditionele am-bachtskunst van houtbewerking in de kijker plaatsen. Het eikenhout wordt geselecteerd in de fabriek van het label in Oostenrijk en vervolgens verwerkt tot meubels voor de collectie. Deze moet er niet enkel mooi afgewerkt uitzien, maar ook zacht en aangenaam aanvoelen. Om dit te verkrijgen, en de kleur Mellow Oak te bekomen, gaan de meubels door een proces van vijf stappen: het eikenhout wordt geborsteld, gebeitst, gelakt, gepolijst en uiteindelijk weer gelakt. Dit proces geeft een authentieke look aan de meubels.

Naast het traditionele vakmanschap, zijn de meubels ook uitgerust met alle moderne gemakken van nu. Zo zijn de lades voorzien van Soft Closing, waardoor ze niet kunnen ‘dichtgeslagen’ worden. De massief houten handdoekhouder wordt door een wit aluminiumprofiel beschermd. De spiegel is ook voorzien met LED-verlichting.

De collectie ‘True Oak’ is te koop via Villeroy & Boch. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels