Vinyl, anders bekeken

Interieur

Als er één materiaal is dat de afgelopen tijd een grondige imogoverandering heeft doorlopen, is het wel vinyl. De ooit goedkoop ogende vloerbedekking ziet er verfijnder uit dan ooit.

Vroeger was vinyl een gemakkelijke budgetoplossing voor wie zich geen natuursteen- of houtvloer kon veroorloven, maar vandaag is kiezen voor het materiaal steeds meer een weloverwogen en esthetisch verantwoorde keuze.

Fake it ’till you make it

Een vinylvloer is warm, waterdicht, slijtvast, geluiddempend en uitzonderlijk dun, waardoor je die makkelijk bovenop een oude vloer plaatst. Op vlak van gebruiksgemak en onderhoud heeft vinyl altijd al een streepje voor gehad op hout of natuursteen, maar vandaag wordt het ook op esthetisch vlak steeds meer rechtstreekse concurrentie.

Er bestaan namelijk erg veel varianten waarbij natuurlijke materialen op een erg geloofwaardige manier worden nagebootst. Quick-Step biedt enkele vinylvloeren aan die met moeite te onderscheiden zijn van allerlei soorten echt hout, marmer of zelfs beton. In tegenstelling tot de klassieke vinyl op rollen hebben de Quick-Step-planken een authentieke look en dankzij het Uniclic Multifit-kliksysteem zijn ze bovendien nog eens heel eenvoudig te plaatsen.

De draad kwijt

Een andere opmerkelijke rentree is die van geweven vinyl. Opmerkelijk zijn het reliëf en het feit dat je vloer er radicaal anders uitziet vanuit bepaalde invalshoeken. Het asymmetrische patroon in het vloermateriaal van Lustre bestaat uit verschillende vormen, die doen denken aan de mathematische patronen in natuurlijke kristalstructuren.

Een geweven vinylvloer staat garant voor een uniek interieur dat nooit helemaal hetzelfde oogt. Alsof geweven vinyl nog niet bijzonder genoeg is, kan je het bovendien ook volledig afstemmen op je eigen smaak, want dankzij een innovatieve productietechniek kunnen op bestelling gepersonaliseerde kleurvariaties worden geproduceerd, zelfs in kleine hoeveelheden.

(EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels