Vlaamse bouwbedrijven zoeken personeel in Nederland

Nieuws

De Belgische bouwbedrijven blijven goed draaien en hebben bijgevolg nood aan personeel. Ze gaan daarvoor op zoek naar Nederlandse arbeidskrachten. Dat meldt de Vlaamse Confederatie Bouw.

In tegenstelling tot de Nederlandse bouwsector, gaat het nog steeds goed met de Belgische bouwbedrijven die met een personeelstekort kampen omdat veel werknemers met pensioen gaan. De voorkeur gaat volgens de Vlaamse Confederatie Bouw uit naar Nederlanders en niet naar Polen of Portugezen, omdat Nederlanders de taal niet moeten leren en de Vlaamse cultuur een stuk beter kennen.

Het blijft overigens niet bij bouwvakkers. De Vlaamse aannemersorganisatie is ook op zoek naar Nederlandse ingenieurs. “We hebben bijvoorbeeld behoefte aan 200 burgerlijk ingenieurs per jaar, terwijl er bij ons maar 100 afstuderen”, legt directeur-generaal Marc Dillen van de VCB uit. “We zitten al met tienduizenden buitenlanders, waarom zouden we dan niet met mensen werken die vlakbij wonen en de taal spreken?”

De Nederlandse bouwsector zit in een zware crisis, zegt Dillen. De Nederlandse bedrijven komen daarom werk zoeken in België, maar de Vlaamse Confederatie Bouw heeft dan liever dat de Nederlandse werknemers voor Belgische bedrijven komen werken. Al zegt Dillen ook te hopen dat meer Vlaamse studenten voor de bouw zullen kiezen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels