Vlaamse gezinnen keren Electrabel de rug toe

Vlaamse gezinnen keren Electrabel de rug toe

Nieuws

Energieleverancier Electrabel ziet in augustus zijn marktaandeel voor aardgas en electriciteit bij Vlaamse gezinnen verder afnemen. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van de Vlaamse energieregulator Vreg.

Wat electriciteit betreft, kalfde het marktaandeel van marktleider Electrabel bij gezinnen in Vlaanderen af tot 52,75 procent. Een maand eerder bedroeg dat aandeel nog 54,35 procent. Een jaar eerder, in september 2011, was Electrabel als electriciteitsleverancier bij Vlaamse huishoudens nog goed voor een marktaandeel van 60,44 procent.

Voor aardgas was de daling van het marktaandeel voor Electrabel nog iets sterker. In augustus had 51,67 procent van de Vlaamse gezinnen een contract voor aardgas bij Electrabel. Een maand eerder was dat nog 53,64 procent. In september 2011 had Electrabel hier nog een marktaandeel van 61,72 procent.

Het voor Electrabel verloren marktaandeel bij de Vlaamse gezinnen werd voor electriciteit vooral afgesnoept door Essent, Eneco en Lampiris. Voor aardgas wonnen vooral Essent contracten bij Vlaamse gezinnen bij, net als Eneco, Lampiris en Nuon. Ook bij bedrijven verliest Electrabel marktaandeel, zowel voor aardgas als voor energie. Op jaarbasis gaat het om een verlies van respectievelijk 7 à 8 procentpunt. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels