Vlaamse Renovatiedag lokt 7.500 bezoekers

Immo, Nieuws

De zestiende editie van de Vlaamse Renovatiedag heeft zondagmiddag 7.500 toekomstige verbouwers op de been gebracht. De dag stond dit jaar in teken van water.

De zestiende editie van de Vlaamse Renovatiedag heeft zondagmiddag 7.500 toekomstige verbouwers op de been gebracht. De dag stond dit jaar in teken van water.

Verspreid over de 105 te bezoeken renovatieprojecten was dit goed voor een dikke 30.000 bezoeken. Dat meldt de Vlaamse architectenorganisatie NAV. De Vlaamse Renovatiedag was een evenement voor mensen met verbouwplannen. Zij kregen op de 105 gerealiseerde projecten de kans een gesprek aan te knopen met de architect en de bouwheer.

Water centraal

Uit de eerste hand kregen de bezoekers te horen hoe ideeën worden omgezet naar de praktijk, welke technieken worden toegepast en hoe de samenwerking met de bouwpartners verliep. Tijdens deze zestiende editie stond water in al zijn facetten centraal. “Ook Vlaanderen ontsnapt niet aan de klimaatsverandering. Hierdoor wijzigen de neerslagpatronen, met mogelijke wateroverlast of net watertekorten tot gevolg.

Door de juiste bouwtechnische ingrepen uit te voeren, is het mogelijk daarop te anticiperen”, legt NAV uit. De bezoekerscijfers liggen volgens de organisatie in de lijn van die van de recordeditie van vorig jaar. Om toekomstige verbouwers nog beter op weg te helpen, organiseert de Vlaamse Renovatiedag in juni nog drie informatiesessies onder de noemer Renoveren is Informeren. (Belga/LP)

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.devlaamserenovatiedag.be/infosessies.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels