Vlaamse woonbonus voor wie al eigenaar is

Vlaamse woonbonus voor wie al eigenaar is

Nieuws

De Vlaamse regering gaat de woonbonus aanpassen. De woonbonus zal vanaf 2016 niet langer alleen gelden voor wie een eerste woning koopt. Eigenaars die al een huis bezitten, zullen wel een lager belastingvoordeel krijgen.

Dat meldt De Tijd en het bericht staat ook te lezen in De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De Vlaamse woonbonus is het belastingvoordeel voor wie leent voor de aankoop of bouw van een woning, om er zelf te gaan wonen. Vlaanderen schrapt voor leningen afgesloten vanaf 2016 de voorwaarde van “enige” woning. “Het toepassingsgebied van de woonbonus verruimt tot elke eigen woning, ongeacht of het de eerste, tweede of derde woning betreft.

Zolang de woning maar bewoond wordt door de kredietnemer bij de betaling van de leningsuitgaven”, zegt Jef Wellens, belastingconsulent bij Wolters Kluwer. “De ingreep stelt paal en perk aan een bizar neveneffect van de Vlaamse woonfiscaliteit. Vandaag kan het belastingvoordeel groter zijn voor wie leent voor een tweede gezinswoning dan voor wie voor het eerst eigenaar wordt.” Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. (Belga)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels