Vlaming betaalt te veel verwarmingskosten

Centrale verwarming, Nieuws

Veel gezinnen betalen tot 58% te veel aan verwarmingskosten. Dat kan gemakkelijk oplopen tot 650 euro, zelfs tot 1450 euro per jaar, afhankelijk van het woningtype en de verwarmingsbron.

Veel gezinnen betalen tot 58 procent te veel aan verwarmingskosten. Dat kan gemakkelijk oplopen tot 650 euro, zelfs tot 1450 euro per jaar, afhankelijk van het woningtype en de verwarmingsbron. Dat is volledig toe te schrijven aan dure warmte die ongemerkt uit de woning ontsnapt. Dat meldt het Vlaams Energieagentschap in een persbericht.

En verwarming is duur, want de gemiddelde stookolieprijs is sinds 2009 met 80 procent gestegen; aardgas werd in dezelfde periode bijna 25 procent duurder. Ondanks de tijdelijke bevriezing van de elektriciteits- en aardgasprijs in 2012, zal energie bij een groot deel van de Vlaamse bevolking blijven doorwegen op het gezinsbudget.

Toch is er een eenvoudige manier om dit probleem gedeeltelijk te verhelpen: investeren in energiebesparende maatregelen, in de eerste plaats in isolatie. Elk jaar nemen meer dan 200 000 Vlaamse gezinnen het initiatief om hun woning te verbeteren. Doorgaans is een energiebesparende investering na enkele jaren terugverdiend, dankzij een jaarlijkse besparing van enkele honderden euro op de energiefactuur. Premies kunnen daar nog een extraatje bovenop doen. Voor een volledig overzicht van de premies en van isolatiemaatregelen, kan u terecht op de website van het Vlaams Energieagentschap. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels