Vlaming kiest renovatie boven nieuwbouw

Vlaming kiest renovatie boven nieuwbouw

Immo, Nieuws

Dat blijkt uit de Vlaamse Renovatie Enquête.

800 Vlamingen namen deel aan de Vlaamse Renovatie Enquête. Deze enquête ging op zoek naar de bouwgewoonten van de Vlaming. Daaruit blijkt dat de Vlaming liefst een bestaande woning renoveert en verbouwen verkiest boven nieuwbouw. Dit ‘omdat het land al behoorlijk volgebouwd is en betaalbare bouwgrond schaars wordt’ luidt het.

Pro-renoveren

Er zijn verschillende argumenten pro-renovatie aangegeven. Zo geeft 77 procent van de ondervraagden toe voor renoveren te kiezen omdat het volgens eigen ritme en budget kan gedaan worden. Een tweede belangrijke argument is dat je bij renoveren ook zelf de handen uit de mouwen kan steken en op die manier kosten kan besparen.

Negatieve kantjes van renoveren?

De deelnemers van de enquête waren bij renoveren vooral bang voor onaangename verrassingen die je bij het renoveren kan tegenkomen. Bovendien is de financiële onzekerheid (hebben we genoeg budget?) niet echt fijn om bouwwerken mee te starten.

Enquête in opdracht van Verelst

De Vlaamse Renovatie Enquête werd uitgevoerd door iVox in opdracht van bouwfirma Verelst. Dit bedrijf was vooral benieuwd naar de mening van de kandidaat-renoveerders over de ‘Verelst renovatiescan’. Met die scan kunnen de renoveerders berekenen wat de renovatie hen gaat kosten. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels