Vlamingen wisselen in recordtempo van energieleverancier

Energie

Tijdens de eerste acht maanden van dit jaar wisselden heel wat Vlaamse consumenten van energieleverancier. In vergelijking met vorig jaar gaat het om een stijging van maar liefst 18,6 procent.

Tijdens de eerste acht maanden van dit jaar wisselden heel wat Vlaamse consumenten van energieleverancier. In vergelijking met vorig jaar gaat het om een stijging van maar liefst 18,6 procent. In 2012 konden we al spreken van een record aangezien er toen, volgens de cijfers van het VREG, zo’n 896 155 consumenten van energieleverancier wisselden. In 2013 steeg dit aantal echter zienderogen. In de eerste acht maanden van dit jaar veranderden er al 392 354 mensen van leverancier. Vorig jaar waren dat er op dit moment nog maar 329 803. De wissels in 2013 gebeurden voornamelijk in januari. De laatste drie maanden lagen de wissels dan weer onder het niveau van 2012.

De reden voor de piek in januari kan nog niet met zekerheid worden gegeven. Volgens Dirk Van Evercooren, directeur marktwerking bij de VREG, kan het te maken hebben met de campagne die de federale overheid in september 2012 heeft gevoerd om de consumenten aan te zetten tot prijsvergelijking. ‘We vermoeden dat veel van die mensen toen een contract hebben gesloten dat pas in januari is ingegaan’, aldus Evercooren. Hoe het zal evolueren valt nog af te wachten. (Belga/LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels