Volg de 4 renovatie2020-stappen voor een energiezuinige woning

Volg de 4 renovatie2020-stappen voor een energiezuinige woning

Duurzaam bouwen, Immo

Met het Energierenovatieprogramma 2020 stelt de Vlaamse overheid zich tot doel om alle energieverslindende woningen te bannen door te focussen op vier actiepunten. De website www.renovatie2020.be loodst de verbouwer langs deze vier stappen voor een energiezuinige woning.

Met het Energierenovatieprogramma 2020 stelt de Vlaamse overheid zich tot doel om alle energieverslindende woningen te bannen door te focussen op vier actiepunten. De website www.renovatie2020.be loodst de verbouwer langs deze vier stappen voor een energiezuinige woning. Wie op www.renovatie2020.be een van de vier stappen aanklikt, krijgt praktische uitleg over wat de overheid over bepaalde situaties adviseert en welke oplossingen voorhanden zijn om aan de richtlijnen te voldoen, waar ze documentatie kunnen vinden, waar verdelers en installateurs zijn, van welke steunmaatregelen ze kunnen genieten en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn.

Concreet gaat het om de volgende vier stappen:

1. dak of zolder isoleren

2. glas(raam)vervangen,

3. verwarmingsketel vervangen

4. buitenmuur isoleren

Op de website www.renovatie2020.be worden ook heel wat renovatiereferenties getoond en kan de surfer getuigenissen lezen van verbouwers die de energiebesparende stap al hebben ondernomen.

Het Vlaams EenergieAgentschap heeft vastgesteld dat 30 procent van de Vlamingen al alle drie de maatregelen hebben genomen om een meer energiezuinige woning te bekomen. Om de overige 70 procent een duwtje in de rug te geven, begeleidt renovatie2020 u bij de vier stappen. Het is immers de combinatie van de vier maatregelen die uw wooncomfort zullen verhogen en de energierekening doen dalen. (LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels