Bekijk de galerij Volledige renovatie geeft bel-etage nieuw elan

Volledige renovatie geeft bel-etage nieuw elan

Renovatie gesloten

Een klassieke rijwoning in het centrum van de stad, opgetrokken in het late interbellum en gebouwd in de tijdsgeest van toen: kleine ruimtes, weinig licht en nauwelijks aansluiting met de tuin. Zo zag de woning van Klara en Jacques eruit. Tot ze het huis stevig renoveerden.

De eigenaars woonden al een tijdje in Antwerpen in een bel-etage zonder tuin. “We hadden nood aan ruimte en waren op zoek naar een betaalbare woning met garage en tuin”, zegt Klara. “Een huis waar de kinderen zich konden uitleven. Na een half jaar vonden we deze woning via Immoweb. Ze stond net te koop toen ik een afspraak maakte met de makelaar. Hij liet me weten dat er nog iemand diezelfde dag had gebeld voor een bezoek en dat ik dus het best snel besliste. Bleek dat mijn vriend te zijn! Zonder het te weten hadden we beiden ons oog laten vallen op hetzelfde pand.”

Make-over

De bovenste drie bouwlagen kregen een complete make-over. De eerste verdieping, waar de woonkamer zich bevindt, werd volledig opengebroken. Ze is met een opmerkelijke deur in staalprofiel van de trap gescheiden. Aan de straatzijde vind je een ruime zithoek met gashaard. “Een prima investering”, vindt Klara. “De haard geeft aangename warmte, zonder dat we met houtblokken moeten sleuren. Ons huis ligt niet vol stof als we het eens lekker gezellig willen maken.”

Kastenwand

“In de keuken breng ik de meeste tijd door”, gaat Klara verder. “Ik ontvang familie en vrienden aan het kookeiland terwijl ik de maaltijd bereid. De interieurarchitecte tekende de keuken en de hele kastenwand. De firma Piraat voerde het ontwerp in detail uit. Ik ben erg tevreden van hun werk.”

Bovenverdiepingen

Onder het totaal gerenoveerde dak bevindt zich de verdieping van de kinderen. Vroeger was dit de zolder. De ruimte werd opgedeeld in twee slaapkamers met centraal een kinderbadkamer. Daar vind je een ligbad, douche en wc. In de nok van het dak werd een extra speelruimte gemaakt: een mezzanine van 12 m2 met een vloer van multiplex.

Tekst Jos Segaert
Foto’s Jolien Keulenaar

MAN-architecten

Lees de volledige reportage in het aprilnummer van Ik ga Bouwen (nr. 419)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels